УКР | ENG

Публікації

Публікації

Підбір персоналу в юридичній фірмі

Яким чином у Вашій компанії відбувається підбір персоналу? На кого покладено функції рекрутингу та/або контролю за перебігом роботи зовнішніх рекрутерів? Якою є роль партнера(-ів) у цьому процесі та наскільки, на Вашу думку, партнери мають бути в ньому задіяні?

Ваш досвід співпраці з рекрутинговими компаніями та/або самостійного підбору кадрів: плюси та мінуси.

Ваші секрети найму найкращих співробітників.


До підбору персоналу в нашій камерній компанії, ми стараємось підходити з позиції розуміння сакральності людської праці, тобто, що праця є не тільки для того щоб заробити на хліб насущний. У великих чи транснаціональних компаніях ризики обмежитися виключно матеріально економічним підходом до підбору працівників значно більші.

Сьогодні ми майже завжди чуємо про «людські ресурси», «робочу силу», бо суспільний погляд на економічне питання визначається передумовами економічного матеріалізму. Деякі прихильники таких ідей розглядали працю як своєрідний «товар», що його працівник «продає» працедавцеві. В такому випадку людину трактується як знаряддя продукції, ресурс в той час коли людина є (і так слід її трактувати) діючим суб’єктом праці, діячем та творцем. Не можна людину трактувати нарівні з сукупністю матеріальних засобів продукції, але як суб’єкт та виконавець, бо саме це відповідає справжній гідності її праці та змушує говорити про гідність працівника. Незважаючи на те, що ми приречені в поті лиця свого їсти свій хліб, ми покликані своєю працею здійснювати панування у видимому світі та підпорядковувати собі землю . Праця є нашим обов’язком, але в той же час і джерелом прав котрі з неї беруться, зокрема на справедливу заробітну платню. Обов’язок праці та права людини праці визначають те відношення, що створюється між працедавцем – безпосереднім чи посереднім – і працівником. На безпосереднього працедавця покладено функції керування, а хто керує має любити своїх співпрацівників. Керівник,який не любить, не може керувати: максимум він досягне дисципліни, трохи порядку, але не керування. Насправді ми спостерігаємо яким жорстоким стає суспільство. Нам відомо як зневажали людину праці ті ідеологи які сприймали її лише як ресурс економічного зростання, лицемірно ставлячи пам’ятники людській праці. Тому вважаємо успіхом, якщо нам вдається застосувати ці «секрети» при наймі працівників.

Олег Яким’як
Керуючий партнер, адвокат ЮФ «Кушнір, Яким'як та Партнери»
Український юрист №6(138) червень 2014

Назад