УКР | ENG

Публікації

Публікації

8 тисяч від президента. Як бізнес (не) отримує карантинну виплату

З 21 грудня 2020 року ФОП почали оформлювати заявки на т.зв. карантинну виплату у розмірі 8 тисяч гривень, яка повинна компенсувати простій на «карантині зимових канікул». Як ФОП оформлюють допомогу від держави на реальних прикладах і де система може дати збій.

1. Яка процедура отримання 8 тис. грн компенсації? Які труднощі виникають у підприємців в процесі оформлення?

Згідно з Законом «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» («Закон» № 1071-IX») держава надає соціальну підтримку працівникам та підприємцям у трьох формах:

1) одноразова матеріальна допомога у розмірі 8 тисяч гривень найманим працівникам підприємств, діяльність яких тимчасово зупиняється через обмежувальні протиепідеміологічні заходи, а також фізичним особам-підприємцям, які втрачають частину доходу через застосування до них обмежувальних заходів;

2) одноразова матеріальна допомога суб’єктам господарювання з метою подальшої виплати такої допомоги працівникам – у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника; та

3) одноразова компенсація юридичним особам з метою компенсування витрат на ЄСВ.

Перший вид матеріальної підтримки у вигляді одноразової матеріальної допомоги отримують наймані працівники підприємств та фізичні особи-підприємці, основний вид діяльності яких включено в Перелік видів діяльності, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 («Перелік»). Заяву для отримання допомоги працівники відповідних підприємств, як і фізичні особи-підприємці, мають подавати самостійно виключно через Єдиний державний веб-портал електронних послуг “Портал Дія” (далі - Портал Дія), у тому числі з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія). Для використання Порталу Дія найманий працівник/фізична особа-підприємець має ідентифікуватися через кваліфікований електронний підпис, системи ідентифікації “Bank ID” чи іншого засобу ідентифікації.

Після ідентифікації сервіс Порталу Дія автоматично перевіряє дані заявника, належність виду діяльності роботодавця найманого працівника або основного виду діяльності фізичної особи-підприємця до заборонених згідно з Переліком станом на 31 жовтня 2020 року. Заявник має внести відомості про свій банківський рахунок в форматі IBAN, на який має бути перерахована компенсація 8 тисяч гривень.

Строк подачі заяв для отримання компенсації попередньо був встановлений до 21 грудня 2020 року (станом на 22 грудня 2020 року зміни у відповідні нормативно-правові акти ще не внесено). Проте згідно з офіційними відомостями від уряду наразі строк продовжено до 31 грудня 2020 року.

Другий вид матеріальної допомоги, передбаченої Законом № 1071-IX, отримують тільки юридичні особи з метою подальшої виплати найманим працівникам. Через нечіткість положення Закону № 1071-IX щодо визначення юридичних осіб, які мають звертатись з заявою для отримання такого виду матеріальної допомоги для працівників, на практиці у підприємств виникають труднощі з розумінням, чи мають їхні працівники самостійно звертатися за матеріальною допомогою, чи такий обов’язок покладається на підприємство як роботодавця. Незрозуміло на перший погляд також чи можуть підприємства звертатись за матеріальною допомогою такого виду, якщо їхні працівники звертаються самостійно, подаючи заяву від власного імені.

Тільки на рівні підзаконного акту – Порядку надання одноразової матеріальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1231 – визначено, що другий вид матеріальної допомоги з метою виплати працівниками отримують юридичні особи, основний вид діяльності яких не входить до Переліку та які вимушено скоротили або можуть скоротити передбачену законодавством тривалість робочого часу працівників, у тому числі через простій після впровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Такі юридичні особи подають заяву з відомостями про найманих працівників та копією наказу про скорочення робочого часу в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг або до центру зайнятості за своїм місцезнаходженням (особисто або на електронну адресу відповідного центру зайнятості).

2. Хто з підприємців, які змушені призупинити діяльність у січні 2021 року, і з яких причин не може отримати обіцяну компенсацію?

Перелік видів економічної діяльності, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236, загалом покриває ті види діяльності, що тимчасово призупиняються. Проте Закон № 1071-IX надає право на компенсацію найманим працівникам, фізичним особам-підприємцям тільки у випадку, якщо основний вид діяльності роботодавця або самого підприємця включено в Перелік. У випадку багатопрофільності бізнесу роботодавця (тобто якщо основним видом діяльності юридичної особи-роботодавця є інший, ніж включені в Перелік, проте роботодавець займається також тимчасово забороненою діяльністю) при скорочені робочого часу найманий працівник може розраховувати на компенсацію, яку для нього може отримати такий роботодавець-юридична особа. Фізична ж особа-підприємець, яка має багатопрофільний бізнес та змушена призупинити роботу частини бізнесу, може не отримати свою компенсацію, якщо призупинений вид економічної діяльності не зареєстрований в такого підприємця як основний станом на 31 жовтня 2020 року. Окрім того права на компенсацію позбавлені фізичні особи-підприємці:

  • державна реєстрація яких на дату набрання чинності Законом № 1071-IX становить менше трьох місяців;
  • які на дату набрання чинності Законом № 1071-IX сплатили у 2020 році єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за себе менше ніж за три місяці;
  • які є найманими працівниками та фізичними особами - підприємцями одночасно.
Аналогічно, не можуть отримати компенсацію юридичні особи з метою виплати працівникам, якщо:
  • період від дати державної реєстрації юридичної особи до дати набрання чинності Законом № 1071-IX становить менше трьох місяців;
  • на дату набрання чинності Законом № 1071-IX юридична особа отримує допомогу по частковому безробіттю та/або допомогу по частковому безробіттю на період карантину відповідно до Закону України «Про зайнятість населення».
3. Як можна вирішити поширені проблеми, пов'язані з оформленням заявки?

Порядок подачі заяви працівниками та підприємцями максимально спрощений та при належному функціонуванні програмного забезпечення не викликає особливих труднощів.

4. Чи відповідає компенсація у розмірі 8 тис. грн очікуванням підприємців або більш актуальною для них у період вимушеного простою була б інша допомога, і яка?

Підприємці залежно від обсягу своєї діяльності та звичного розміру отриманих доходів можуть мати різні очікування та потреби в державній підтримці. Для дрібних підприємців з незначним обсягом діяльності допомога розміром 8 тисяч гривень може бути суттєвою для тимчасової підтримки на час впровадження обмежувальних заходів. Великим підприємцям, які внаслідок зупиненні діяльності отримують значні збитки, одноразова компенсація розміром 8 тисяч гривень не допоможе. Для подібних суб’єктів державна підтримка має бути більш системною та комплексною, щонайменше у вигляді зниження податкового навантаження, відміни штрафних санкцій за фінансові порушення безпосередньо пов’язані з впровадженням обмежувальних заходів, тимчасове призупинення або послаблення заходів державного контролю тощо.

Портал focus.ua

Алла Скрипник
Старший юрист ЮФ «Кушнір, Яким’як та Партнери»
Портал focus.ua від 24.12.2020 р.

Назад